Bostadsanpassning
Bostadsanpassningsbidrag finns för att anpassa bostadens fasta funktioner efter patientens individuella behov. Här finns ett åtgärdsprogram för legitimerad personal vid bostadsanpassning.
Lag (2018:222) om bostadsanpassningsbidrag Länk till annan webbplats. har till ändamål att genom bidrag till anpassning av bostäder ge personer mer funktionshinder möjlighet till ett självständigt liv i eget boende.
Patienten ansöker själv om den åtgärd han/hon önskar bidrag till. Ansökan ska kompletteras med ett intyg som styrker funktions/aktivitetsnedsättningen. Arbetsterapeut, läkare eller annan sakkunnig kan skriva intyg som följer med ansökan.
Handläggningen påbörjas först när en fullständig ansökan inkommit till Växjö kommuns handläggare.
Åtgärdsprogram för bostadsanpassning , 90.1 kB.
Lathundar och blanketter:
lathund för intygsskrivare BAB. , 259.8 kB.
ansökningsblankett Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Följebrev, här kommer ditt intyg. , 259.2 kB.
Spisvakt:
Bedömningsunderlag för bedömning av spisvakt för arbetsterapeuter. , 83.2 kB.
Mer information om bostadsanpassning på vaxjo.se Länk till annan webbplats.där kan du även hitta ansökningsblanketten.
Rutin kring spisvakt och stödhandtag i badrum i Vidingehems lägenheter:
Personer som bor i Vidingehems lägenheter har möjlighet att få en spisvakt installerad samt ett stödhandtag monterat i sitt badrum genom att ringa Vidingehem och får detta som ett tillval.
Syfte: Snabbare och enklare tillvägagångssätt för den enskilde, minskad administration för BAB-handläggaren och även för HSL personal då behovet av bedömning och intyg försvinner helt.
Hur: När ni träffar eller får information om patient som har behov av en spisvakt eller stödhandtag i badrummet och som bor i Vidingehems lägenhet så ska ni informera om att de ska ringa Vidingehem och be att få åtgärden som ett tillval.