Presentation av omsorgsköken

I måltidsorganisationen finns nio produktionskök och fyra mottagningskök placerde runt om i kommunen.

Birkagården

På Birkagården som ligger i Växjö finns ett mottagningskök. Maten till de 25 boende och 30 matsalsgästerna kommer från Älgvägens kök.

Borgmästaren

Borgmästaren är en vårdbostad på Väster i Växjö. I Borgmästarens kök arbetar sex personer. De lagar varje dag 70 portioner middag och kvällsmat till Borgmästaren. Dessutom lagar och serverar de 340 portioner skollunch.

Dalbo

På Dalbo servicehus äter ca 80 middagsgäster i restaurangen varje dag. Maten levereras från Älgvägens kök bortsett från dessert, som tillagas på plats.

Evelid

Evelids vårdbostad ligger på Östra Lugnet, Hovshaga i Växjö. Vårdbostaden består av 20 korttidsplatser som drivs av kommunen och 54 lägenheter i vårdboendet som drivs på entreprenad. Evelid har ett mottagningskök som får kyld huvudkomponent till middags- och kvällsmålet från Älgvägens kök. I mottagningsköket tillagas övriga komponenter till middag och kvällsmat samt frukost. I köket arbetar tre personer.

Hagalund

I Hagalunds kök arbetar fyra personer, och här tillagas middag och kvällsmat till 62 boende samt ett 10-tal middagsgäster i restaurangen. Hagalunds vårdboende ligger på Hovshaga i Växjö.

 

Kinnevaldsgården

I Vederslöv ligger Kinnevaldsgården. I köket arbetar fem personer. De lagar 25 portioner frukost, middag och  kvällsmat. Till skola och förskola i Vederslöv lagar de 170 portioner skollunch.

Kvarngården

Kvarngården ligger i Ingelstad. Fem personer arbetar i köket. Varje dag tillagas 50 portioner frukost, middag och kvällsmat.

Lammengatan

Lammengatans vårdbostad ligger i Lammhult. Sex personer arbetar i Lammengatans kök. De tillagar 50 portioner frukost, middag och kvällsmat varje dag. Till skolan i Lammhult lagas ca 400 portioner lunch.

 

Sjöliden

Sjölidens vårdbostad ligger i Braås. Fem personer arbetar i köket. De lagar 35 portioner middag och kvällsmat till de boende på Sjöliden. 420 portioner skollunch till skolan i Braås tillagas också.

Solgården

I köket på Solgården i Gemla arbetar fyra personer i köket. De lagar frukost, middag och kvällsmat till 28 personer som bor på Solgården.  Förutom maten till äldreomsorgen lagar köket på Solgården även 200 portioner skolmat till Gemla skola.

Sörgården

Sju personer arbetar i köket. De lagar 45 portioner frukost, middag och kvällsmat till de boende och till restaurangens gäster. 600 portioner skollunch tillagas också alla skoldagar. Sörgårdens vårdbostad ligger i Rottne, och drivs på entreprenad.

Toftagården

Toftagården som ligger i Sandsbro i Växjö har ett mottagningskök som får kyld huvudkomponent till middags- och kvällsmålet från Älgvägens kök. I mottagningsköket tillagas övriga komponenter till middag och kvällsmat samt frukost. På Toftagården bor 34 personer och matsalen har ca 15 middagsgäster varje dag. Tre personer jobbar i köket.

 

Älgvägen

I Älgvägens kök lagas totalt 1500 måltider varje dag till särskilda boenden och restauranger i centralorten och till kunder med matdistribution i hela kommunen. I köket arbetar 17 personer. 

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 december 2018