Avinstallation av trygghetslarm/nyckelgömmor/lås/skyddsåtgärds-HSL-larm inom Ordbo

Här finns rutiner och information för hur samordnare, larmombud eller sjuksköterska avslutar trygghetslarm, nyckelgömmor, E-tillsyn och skyddsåtgärds-/HSL-larm samt hur de ska rengöras och lagerhålls.

  • Alla typer av larm och larmtillbehör som är trasiga ska alltid lämnas rengjorda och med tydligt och specifik felbeskrivning till larmsamordnare för service/reparation.

  • Trygghetskameror (E-tillsyn) avinstalleras av leverantören. Försök gärna samordna detta via larmsamordnare med er hämtning av trygghetslarm och gömma, gärna så snart ni få veta att en kamera ska avslutas. Lättast att boka tid är måndag, tisdag eller onsdagar men kolla med larmsamordnarna så bokar de en tid som passar er (anhöriga) och leverantören .

  • När ett larmbeslut ska avslutas ska detta alltid meddelat till larmsamordnarna via LifeCare meddelande. Om det gäller ett avslut på egen begäran eller att omsorgstagaren ångrar sig, ska avslutet förmedlas från Biståndshandläggaren till larmsamordnarna via lifecare meddelande, se kontakta larmsamordnarna.

    Om enheten få veta att en omsorgstagare önskar avsluta sitt trygghetslarm är det alltid bra att ni meddela både larmsamordnarna och biståndshandläggarna i samma meddelande, så att ingen missas. 

  • Vid övriga avslut räcker det med att enheten/samordnaren meddela larmsamordnarnan via lifecare meddelande, se kontakta larmsamordnarna.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 januari 2024
Larmhandbok